Your Vote

Is het jouw droom om de nieuwe Wereld Draait Door Jakhals te worden? Zou je graag je kwaliteiten inzetten bij FunX? Of wil je Ferry Mingelen opvolgen als politiek verslaggever van NOVA? Meld je dan nu aan voor Your Vote; een uitdagend mediaproject over de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam van St. LOKAAL en jongerenzender DNAMC.

Your Vote geeft jou de kans om de politieke onderwerpen die jij belangrijk vindt in Rotterdam; dus eigenlijk bijna alles waar je in je dagelijks leven mee te maken krijgt, op jouw manier te brengen.

Daarnaast leert Your Vote je in drie maanden tijd alle kneepjes van het journalistieke vak. Je gaat aan de slag met het maken van je eigen items; denk aan videoblogs, reportages of creatieve clips en daarnaast werk je als redacteur mee aan een spetterend live verkiezingsdebat met bekende Rotterdammers en artiesten dat de dag voor de verkiezingen wordt uitgezonden op tv.

Wat kun je verwachten als je meedoet?
Een gratis snelcursus journalistiek met een uitstekende begeleiding waarin je een hoop praktische zaken van het tv-vak leert. Daarnaast kun je meedoen met een aantal superleuke workshops waaronder gemeentepolitiek voor dummies, de verkiezingsbattle in Rotterdam, discussie en debat, interviewtechniek en hoe werkt de media? En biedt Your Vote je de mogelijk om de onderwerpen die jij belangrijk vindt op de politieke agenda van Rotterdam te plaatsen. Tot slot staat je deelname natuurlijk ook gewoon goed op je cv!

De filmpjes van Your Vote worden vanaf een maand voor de verkiezingen dagelijks uitgezonden op de jongerenzender DNAMC en zullen te zien zijn op de DNAMC website.

Wat verwachten we van jou als je meedoet?
Een enthousiaste houding, een flinke dosis inzet en een beschikbaarheid van gemiddeld zo’n 4 uur per week in de maanden december 2009 en januari en februari 2010.  We zijn flexibel en kunnen rekening houden met je studie of werkrooster, maar verwachten wel van je dat je in ieder geval aan 4 workshops meedoet, aan minimaal drie filmpjes je bijdrage levert en aanwezig bent bij het Your Vote slotevent op maandagavond 1 maart.

Contactpersoon bij dit project

vCard van Froukje