Op de agenda

Bekijk agenda

Actueel

Bekijk nieuws

Hamit Karakus

Op zesjarige leeftijd verruilt de kleine Hamit Karakus Turkije voor het Brabantse Steenbergen. Als jonge vader wordt hij agent. En dan wordt hij van de ene op de andere dag makelaar. Om drie jaar geleden weer net zo plotseling van baan te veranderen: hij wordt wethouder in Rotterdam.

Als wethouder Wonen, Ruimtelijke ordening en Vastgoed wilt hij Rotterdam aantrekkelijker maken voor bewoners, ondernemers, studenten en bezoekers. Dat vraagt om een tolerante stad waar geen plaats is voor intolerantie, het vraagt om veiligheid en een schone, groene en mooie buitenruimte. Het vraagt om een bruisende stad waar altijd wat te doen is en waar het goed wonen en werken is. Stedelijke verdichting is hiervan een onderdeel, met behoud van aantrekkelijke en kindvriendelijke woonmilieus.

Hamit Karakus ziet dat een groot gebied op Zuid achter blijft bij de ontwikkeling van de stad. In deze zeven wijken (Oud Charlois, Carnisse, Tarwewijk, Bloemhof, Hillesluis, Afrikaanderwijk en Feijenoord) meent hij dat er sprake is van een opeenstapeling van problemen. Eén van de problemen lijkt het eenzijdige woningvoorraad met kleine goedkope, gestapelde woningen. Door sloop, nieuwbouw en renovatie meent wethouder Karakus de kwaliteit van de woningen op Zuid te verbeteren.

Contactpersoon bij dit project

vCard van Lonneke
Hamit Karakus

Wonen in Rotterdam in beeld

sam_0720.jpgsam_0721.jpgsam_0723.jpgsam_0724.jpg

Bekijk beeldmateriaal