Op de agenda

Bekijk agenda

Over de training Discussie & Debat

Via discussie en debat kunnen mensen, burgers en politici, zich verstaanbaar maken in onze democratie. Hoewel de twee vormen op elkaar lijken, hebben ze beide een ander doel.

Met een discussie probeert u tot overeenstemming te komen, door uw opponent te overtuigen van uw gelijk. In een debat ‘gebruikt’ u uw opponent om de toehoorder te overtuigen. Dat maakt de dynamiek van een debat vaak vlammend, maar het vereist ook enige training van de debaters.

De training Discussie & Debat van LOKAAL biedt een uitstekende voorbereiding op een debat. Door de praktische aard wordt u vanaf de allereerste les ‘in het diepe gegooid’. Met uw medecursisten debatteert u over actuele onderwerpen, waarbij de trainer direct terugkoppelt en u tips en trucs geeft. Omdat er maximaal 12 mensen kunnen deelnemen, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Zo leert u niet alleen van uzelf, maar ook van de andere deelnemers.

De kosten van deze training bedragen € 50,- per persoon. Na afloop van de training ontvangt u een certificaat van deelname, ondertekend door burgemeester Aboutaleb.

Wanneer u zich twee weken voor aanvang inschrijft ontvangt u 10% korting.

Contactpersoon bij dit project

vCard van Lonneke
Over de training Discussie & Debat

Ervaringen

 • Ik heb via de training Discussie & Debat veel opgestoken over de spelregels van een goed debat. Een goede training met een ervaren trainer!

  Thea Bongertman
  Cursist Discussie & Debat
 • Een goede, duidelijke en leerzame cursus! De trainer Chris Aalberts laat de politiek leven.

  Hans Brouwer
  Cursist Gemeentepolitiek
 • De cursus Gemeentepolitiek is een aanrader! In korte tijd leer je hoe de politiek werkt en het effect van de politiek op de dagelijkse praktijk.

  Ronald Peters
  Cursist Gemeentepolitiek
 • Met enthousiaste cursisten spreken over de wereld van politiek in Rotterdam. Boeiend en leerzaam, niet alleen voor de cursisten.

  Maarten van de Donk
  VVD Rotterdam
  Fractievoorzitter
 • Bruikbare tips, een gemêleerde, gemotiveerde groep cursisten, een huiselijke cursuslocatie met fraai uitzicht en onbeperkt lekkere koekjes. Wat wil je nog meer?

  Thijs van den Broek
  Cursist Discussie & Debat
 • Ik heb de cursussen van LOKAAL als een cadeautje beschouwd, de cursisten als het pakpier en de docenten als de feestlinten die verbinden.

  Jan Krediet
  Cursist Gemeentepolitiek
 • Discussie & Debat van LOKAAL was buitengewoon! Een goede manier om jezelf sterker te maken in een mooie kleurrijke stad als Rotterdam.

  Carole Hietbrink
  Cursist Discussie & Debat
 • Het is knap hoe de trainster binnen een korte tijd zoveel los weet te maken bij de cursisten Discussie & Debat. Ik heb hierdoor mijn inzicht kunnen verdiepen. Chapeau!

  Roos Nabben
  Cursist Discussie & Debat
 • Dankzij de cursus Gemeentepolitiek snap ik nu hoe de politieke draaimolen in Rotterdam werkt.

  Bea van Raemdonck
  Cursist Gemeentepolitiek
 • De beste plek voor burgers die willen weten hoe politiek werkt en hoe je de politiek kunt beïnvloeden.

  Chris Aalberts
  Trainer LOKAAL
 • Een erg verhelderende cursus over de ins and outs van de gemeentepolitiek. Een echte appatizer!

  Thea Bongertman
  Cursist Gemeentepolitiek
 • Gemeentepolitiek is een goede cursus, duidelijk en begrijpelijk voor iedereen die belangstelling heeft in de politiek, maar niet goed weet hoe de de vork in de steel steekt.

  Elcilia Kleinschmidt
  Cursist Gemeentepolitiek
 • Het leuke aan LOKAAL is de creatieve, laagdrempelige werkwijze waarbij de Rotterdammer centraal staat. Fijn om daar als trainer en projectleider een bijdrage aan te kunnen leveren. Bij LOKAAL voel ik me thuis.

  Deniz Ă–zkanli
  Trainer LOKAAL
 • De training Discussie & Debat heeft mij veel parate kennis die ik gemakkelijk in de praktijk kan gebruiken. Het stimuleert de deelname aan meer cursussen en trainingen van LOKAAL!

  Dik Vuik
  Cursist Discussie & Debat