Rotterdammers met vragen over toekomst

Rotterdammers met vragen over toekomstGeplaatst op 26 juni 2012
Het eerste verkiezingsdebat trekt bezorgde Rotterdammers die een bewuste keuze willen maken. Rocha (59) heeft de afgelopen twintig jaar in een verzorgingstehuis gewerkt. Afgelopen april werd haar ID-baan wegbezuinigd en heeft haar werkgever haar op straat gezet. Het liefst wil ze weer aan de slag, maar is dat ooit nog mogelijk? Met die vraag is de vrouw zaterdag naar de Centrale Bibliotheek gekomen, waar het eerste Rotterdamse verkiezingsdebat werd gehouden.

Onder leiding van Prem Radhakishun wordt gedebatteerd tussen Rotterdamse kandidaat-Tweede Kamerleden. Hoe gaat Rotterdam eruitzien na de verkiezingen op 12 september? Op het podium zijn PvdA, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en SP vertegenwoordigd door stadsgenoten. Het debat dat gevoerd wordt is gebaseerd op vragen uit het publiek. Hoe denken de kandidaten over het legaliseren van marihuana? Hoeveel mag een topmanager verdienen?

Zo goed en kwaad als het gaat verdedigen de kandidaten hun standpunten. Meelevend reageren ze op de situatie van de ontslagen Rocha. “Verschrikkelijk”, aldus Duco Hoogland van de PvdA. “De gemeente heeft het afschaffen van de ID-banen netjes afgebouwd, maar zonder subsidie wil het verzorgingshuis niet voor haar betalen.” Rocha is bezorgd: met haar leeftijd komt ze praktisch nergens meer aan de bak. “Ik heb mijn hele leven PvdA gestemd”, vertelt ze. “Mijn vertrouwen is weg. Nu ik bij dit debat ben geweest ga ik anders kiezen. Ik denk dat mijn stem op 12 september naar de SP gaat.” 

Bron: Nikki van Duuren | Metro Rotterdam

Terug naar Nieuwsoverzicht
Meer info over dit project

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van LOKAAL.