LOKAAL goes European style

LOKAAL goes European styleGeplaatst op 24 juli 2012
Vanavond vertrekt projectleider Froukje Jongsma van LOKAAL met een groep Rotterdamse jongeren van het CDJA, DWARS, de Jonge Democraten en de docentenopleiding Maatschappijleer van de Hogeschool Rotterdam naar Roemeniƫ om deel te nemen aan The Open Society Initiative.

The Open society Initiative is een Europese jongerenuitwisseling georganiseerd via het Youth in Action programma van de EU. Jongeren uit Estland, Italië, Nederland, Polen en Roemenië trekken een week lang met elkaar op en participeren in activiteiten rondom het idee van de open samenleving, een maatschappij waarin grondrechten centraal staan en burgers gestimuleerd worden om kritisch te denken.

Op het programma van de jongerenuitwisseling staan activiteiten als:

  • Een workshop ‘hoe werken de Europese verkiezingen’?
  • Een debattraining verzorgt door Sabrina en Marc van het CDJA
  • Een theaterworkshop waarin de deelnemers aan den lijve ervaren hoe het is om vluchteling, IND medewerker of politicus te zijn.
  • Een debat over Europees burgerschap en identiteit
  • Een interculturele avond met hapjes, drankjes en activiteiten uit de verschillende landen.

Speciaal voor de Open Society Initiative hebben de Nederlandse deelnemers met Froukje een Europese variant op LOKAAL’s populaire workshop het politieke spel ontwikkeld. Foto’s van het Dunya festival, de snelweg rondom Rotterdam en de stadsvernieuwing in Crooswijk maken plaats voor afbeeldingen van de Euro, stierenvechten en bootjes vluchtelingen die op weg zijn naar Italië.

Benieuwd naar onze belevenissen? Volg ons op de Facebook vriendenpagina van LOKAAL.

Terug naar Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van LOKAAL.