010-Actueel: Jongeren Verkiezingsdebat

010-Actueel: Jongeren Verkiezingsdebat Vindt plaats op 27 februari 2010
Rotterdam is een jonge stad. Is het dan niet logisch dat we bij aankomende gemeenteraadsverkiezingen kiezen voor jonge volksvertegenwoordigers? Zij weten immers wat er speelt, kunnen vanuit hun eigen ervaring de koers bepalen voor toekomstig Rotterdam en zorgen ervoor dat de politiek weer aantrekkelijk wordt voor jongeren. Of niet? Hebben jongere mensen simpelweg nog niet de ervaring en expertise om deze verantwoordelijke taak op zich te nemen? Zijn jonge raadsleden anders dan de ‘oudere’ raadsleden? Richten jonge kandidaten zich specifiek op jongerenzaken?

LOKAAL organiseert een 010-Actueel verkiezingsdebat tussen de jongste kandidaten uit de top 10 van de kieslijsten van alle partijen. Daarnaast is er een jongerenpanel aanwezig dat fungeert als klankbord. Centraal staat wat de plannen van de politieke partijen zijn voor de aankomende collegeperiode. Hoe zien de partijen de toekomst van Rotterdam? Hoe denken zij over zaken die zowel jongeren als ouderen aangaan? Hoe gaan we om met de onvermijdelijke bezuinigingen? Wat maakt Rotterdam tot een aantrekkelijke stad en in hoeverre komen deze onderwerpen terug in de partijprogramma’s?

Het debat wordt geleid door Martijn de Greve. Podiumgasten zijn: Ruben Mink (CDA), Richard Moti (PvdA), Kevin Levie (SP), Brenda Dirkse (D66), Nourdin el Ouali (GroenLinks), Ixora Balootje (ChristenUnie-SGP), Abdel Tahraoui (VVD) en Jeffrey Rijken (Leefbaar Rotterdam).

Wanneer: Zaterdag 27 februari van 13.30 tot 15.00 uur
Waar: Bibliotheek Rotterdam, Hoogstraat 110

Terug naar Agendapunten
Meer info over dit project

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van LOKAAL.